Magvas halfasírt
2007.03.07. 09:34
Érdekes kombinációja a hozzávalóknak, de komolyan mondom, megéri kipróbálni! Én egyszerű hagymás, paradicsomos salátát ajánlok hozzá, hogy igazán könnyű legyen az ebéd.
MAGVAS HALFASÍRT
Hozzávalók:
- Kb. 80 dkg tonhalfilé
- 5 dkg zabpehely
- 5 dkg búzapehely
- 3 dl tej
- 1-2 ek. szezámmag (ki mennyire szereti)
- 2 ek. napraforgómag
- 1 fej vöröshagyma
- 2 tojás
- 2 ek citromlé
- só, bors (inkább fehérbors), zsemlemorzsa
Elkészítés:
A tejet kell először felforralni, hogy abban állni hagyjuk a magvakat - lefedve. A halat ledaráljuk (érdemes félfagyott állapotában, úgy könnyebb), és összekeverjük az apróra vágott vöröshagymával, a tojásokkal. Ha megduzzadtak a magok, kinyomkodjuk, vagy átszűrjük, és azt is a halhoz adjuk. Most jöhet bele a só, bors, citromlé - ízlés szerint. Adjunk hozzá 3-4 ek. zsemlemorzsát, hogy jobban lehessen formázni, és csináljunk belőle lapos húspogácsákat. Közepes tűzön 5-7 perc alatt kisütjük.
Megjegyzés:
Ahogy már írtam az előszóban, szerintem egy egyszerű saláta illik hozzá a legjobban, de rizzsel esetleg bulgurral is lehet tálalni. Nagyon könnyű fogás!
Jó étvágyat kívánok!
|