A legtutibb kenyérrecept
2007.03.24. 10:09
Eltartott egy ideig, amíg kitotóztam, hogyan lehet a legfinomabb kenyeret csinálni, legalábbis a mi ízlésünknek megfelelően egy kenyérsütőben. Megérte!!!
A legtutibb kenyérrecept - kenyérsütőgépbe
Előzetesen el kell mondanom, hogy ugyebár minden sütő más programokat ismer, a miénk egy 3 órás programra van beállítva. A hozzávalókat a megadott sorrendben kell beletenni, a többit majd elvégzi helyettünk a gép...
Hozzávalók:
- 2 dl víz
- 1 kávéskanál olaj
/ezt egy kicsit el kell kenni a tartály oldalán, hogy ne ragadjon le olyan könnyen/
- 45 dkg sima vagy kenyérliszt (ez utóbbit Magor-boltban lehet kapni)
- 15 dkg egyéb liszt: pl. rozsliszt, teljes kiőrlésű búza, stb.
- 2 evőkanál lenmagliszt
- 2 kávéskanál napraforgómag
- 2 kávéskánál tökmag
- 1 evőkanál cukor
- 3 kávéskanál só
- 1 csomag száraz élesztő
- esetleg 1 evőkanál búzakorpa ill. amaránt liszt, ha valaki szereti
Na, most jön a lényeg: indítsátok el a gépet, és keverés közben adjatok hozzá
- egy pohár natúr joghurtot!!!
Közben azért figyeljük, milyen lesz az állaga, esetleg egy kis plusz víz vagy éppen liszt kellhet még hozzá.
Tudom, hogy hülyén hangzik a joghurt, de hihetetlenül lággyá fogja tenni a kenyeret, és gyönyörű szépen fel fog jönni.
A magokat el lehet hagyni, ha valaki nem szereti, ráadásul így még a 10 hónapos babám is imádja majszolgatni a héját.
Kis családom nagyon odavan érte, nem hiszem, hogy megbánnátok, ha kipróbáljátok! Mit vesztetek vele?
Jó étvágyat kívánok!
|