Köszönjük, Kati, nekem nagyon tetszik, ki is fogom próbálni, remélem mások is rá fognak kapni/harapni :)))
demi |
Fűszeres-olajos (csilis) uzsonna: Malájziában jártam és ott vegetárius barátaink ezt eszik reggelire, uzsonnára, ebédre, stb. Először az olajat kell elkészíteni: rengeteg (20-30 gerezd) fokhagymát összetörve be kell tenni egy üveg aljára, csili paparika őrölve, friss kakukkfű, bazsalikom, rozmaring. Extra virgin oliva olajjal feltölteni az üveget. Naponta át kell rázni, 5 nap múlva leszűrni. Ha nincs benne csili, akkor salátákhoz is jó (salátára pár csepp citromot, vagy almaecetet és kevés fűszeres olajat rá).
Szóval, ha ez az olajad már megvan, akkor kenyérre kell kenni, aztán jól megpakolni a kenyeret friss zöldségekkel: hagymakarikák (én nagyon szeretem a zöldhagyma szárát felkarikázni), cékla, karfiol pici rózsáira szedve, paradicsom, paprika és nagyon finom a friss kapor is rá. Egy salátalével be lehet takarni. De bármilyen zöldséget tehetsz rá, ami éppen kéznél van. Be kell fedni egy másik szelet kenyérrel és kész a finom étel.
Egy ilyet megeszel és jó pár óráig nem leszel éhes. Laktató, finom és nagyon egészséges. Jó étvágyat kívánok: Kati
|
[2-1]
|